Hogyan növessz szakállat? Mi mit ajánlunk neked?

Az első pár hétben nincs más teendőd, mit hogy beszerezzél egy szakáll olajat, ezzel megelőzheted a viszketést.  Négy – nyolc csepp olajjal masszírozd át az arcot, kellemes, felfrissült illatot biztosít. A vakarástól kipirosodhat, kisebesedhet a bőröd. Hagy abba minden olyan tisztítószer használatát ami kemikáliakat tartalmaz. El a samponnal és a tusfürdővel! Ha már késő, és kisebesedett pihentesd a bőrödet, natúr szakállolajjal töröld át este és reggel, és ha nagyon viszket akkor nap közben is.Másra nagyon nincs szükséged – sima víz, natúr szakállolaj és türelem. 

Az első hónap végén ideje felkeresni egy szakembert, és megbeszélni vele, hogy mi a cél. Milyen hosszat, milyen formát szeretnél. Szánj rá időt, hogy borbélyhoz menj, mert Ő igazán érti a dolgát sok jó tanáccsal is ellát majd. Valószínűleg a nyakad vonalánál kicsit formáz majd és rendbe szedi.

A következő egy hónapban ismét várakozó álláspontra helyezkedhetsz, elkezdheted használni a szakáll sampont is, nagyon kellemes érzés lesz, ahogy folyamatosan eltávolítja majd az elhalt szőrszálakat, bőrréteget. A megmosott, vizes, felpuhult szakállat először meg kell szárítani utána szakállhossztól függően négy nyolc csepp olajjal átmasszírozni az arcot. Végül egy fésűvel átfésülni úgy, hogy az olaj eljusson a szakáll tövéig, egészen az arcbőrig.

Ha már három-négy hónapja növeszted, a borbélyod megfelelő formára vágta, de reggelente plusz formázásra van szükséged, akkor ajánljuk neked a waxokat. Észreveszed majd, hogy a szakállápolási rutinod napi kettőre nő (reggel és este). A fürdőszobában szaporodnak a cuccaid, használsz már olajat, sampont vagy szappant és waxot is.