Mit kenjél a hajadra? Néhány jó tanács a BORBÉLY CSAJOKTÓL!

A leggyakoribb kérdések egyike, mivel tudom én otthon beállítani a hajamat. A borbély csajok mindig szívesen válaszolnak rá, hiszen így lesz a vendég maximálisan elégedett a munkájukkal a minden napokba. Mindenkit elsőre összezavar az óriási választék – cikkünk Nektek próbál segíteni pár fixáló típus bemutatásával.

Bizony a férfiaknak is szüksége van néhány kozmetikai termékre, elsősorban a bőr, a szakáll és a haj kifogástalan megjelenése érdekében. Tanuld meg alkalmazni őket, használd a megfelelő mennyiséget belőlük és így biztos lehetsz benne, hogy egyszerűen és gyorsan végzel a tükör előtt. A fürdőszobaszekrényben lévő tégelyek száma is csökkeni fog, ha a hajadnak és szakálladnak megfelelő terméket veszed meg, amit borbélyod ajánl és megtanít használni.

Tehát a legfontosabb hajformázó terméktípusok:

Formázó krém: Ha nem szeretnéd, hogy észre vegyék, hogy valamilyen termék van a hajadon, a krém lesz neked a nyerő. Nem szabad ettől a lágy fehér krémtől elképesztő tartást várni, de nem is arra való. Ápoló és formázó egyben, a laza, hosszabb frizurák óvatos regulázásához ideális. Természetes fényt ad a hajnak, ráadásul hamar kijön vízzel. Reggelente teszel a tenyeredre egy adagot, szétkened és csak a kezeddel fésülöd át a hajadat.

Formázó paszta: Ez egy bézs vagy fehér színű termék, amelyet könnyedén eloszlathatsz a tenyereden, a texturált frizurával rendelkezők egyik legjobb barátja lesz. Textúrának nevezzük azt, amikor a haj hossza rövidebb és a különböző részeken változó, tépett, tincses, kicsit lazább, borzos. Kócos frizura esetében a száraz haj tövébe dolgozd el a terméket. Az eredmény tompa fényű, határozott tartású, de mégis puha tincses. A pasztát száraz, hajon kell alkalmazni, előnye hogy újra formázható.

Agyag alapú paszta: Kőkemény tartást ad hajadnak, a legmerészebb ötletek megvalósításához ajánljuk az agyagot. Készülj fel rá, hogy nem lesz egyszerű kimosni a hajadból, azonban cserébe bármilyen frizurát elkészíthetsz az agyag segítségével. Nem oszlik szét egyszerűen a tenyéren, amíg jól át nem melegedett, cserébe viszont úgy formázod utána a hajad, ahogyan csak megálmodtad.

Pomádé, wax: Pomádé és wax között nem olyan éles a határ. Egy egészen apró csippentés ezekből a készítményekből már látványos eredményekhez vezet, fényes hatást lehet velük elérni. Miután alaposan beledolgoztad a hajadba, akár fésűvel formázhatod, ha plasztikusabb formát szeretnél. Ha tudod, mit várhatsz tőlük, nem fognak csalódást okozni.

Hajzselé: Az igazi klasszikus zselé határozott tartást és vizes hatást eredményez. Kimondottan a rövid hajak formázásához kiváló. Törölköző száraz hajba bedolgozva ujjaink segítségével érjük el a kívánt formát. Száradás után nem újraformázható de egész nap garantáltan megőrzi a hatását. Különböző erősségekben kapható.