NO SHAVE NOVEMBER

Évek óta divat, és népszerűsége világszerte töretlen: ha november – akkor no shave!
Férfiak milliói dobják el a borotvát egy hónapra – de tudják, hogy valójában mi ez a mozgalom, és honnan ered? Vagy csak divatból követik a tömeget?
A másnéven Movember mozgalom egy, a férfiak körében gyakori betegségre, a prosztatarákra kívánja felhívni a figyelmet. ( a „mo” az ausztrál nyelvhasználatban a bajuszt jelenti)

Az egész kezdeményezés mint általában több jó dolog is, egy baráti sörözés alkalmával született, még 2003-ban Dél-Ausztráliában. Az akkori fogadásnak az volt a tárgya, hogy egy egyész hónapon keresztül ne borotválkozzanak, hogy utána meglássák, ki tudja a legnagyobb és legszebb bajuszt növeszteni. A baráti társasághoz egyre több ember csatlakozott, amin a tagok felbuzdulva úgy határoztak, hogy nemes célt tűznek ki zászlojukra. Kampányolni kezdtek a férfiak körében jelenleg is a második legmagasabb halálozás kór, a prosztatarák megelőzése mellett, mely szűrővizsgálatokkal időben kimutatható, ezáltal a betegség megelőzhető.

A szabályok
A novembert sima, borotvált arccal kell kezdeni, majd ezt harminc, borotva, borotvahab és gyanta mentes nap követi. Ez egyrészt tisztelgés a rákkal küzdő, kopasz betegek előtt, másrészt az így megspórolt pénz felajánlható.
Ha szeretnél csatlakozni, de nem engedheted meg magadnak az arcszőrzetet, borotváltass nálunk és mi a pénz elküldjük a Movember Magyarország Egyesületnek. Ha viszont úgy döntesz, hogy teljes arcszőrzettel állsz a mozgalom mellé, akkor sem kell elkerülni bennünket, sőt…
Akik nem viselnek egész éveben szakállat, és csak erre az időszakra próbálkoznak a férfias viselettel, hamar rájöhetnek, hogy az arcszőrzetnek különleges bánásmód dukál. Azért, hogy a szőrzet alatt ne viszkessen a bőrünk, valamint rendezettek és ápoltak maradjunk speciális samponokra, szappanokra, balzsamokra, vaxokra, vagy épp olajokra lehet szükségünk.
Felkészült szakembereink várnak minden érdeklődőt többek között a Proraso termékcsalád prémium minőségű termékeivel és ami a legfontosabb szaktanácsadással.
Ha úgy gondolod, hogy borbély hölgyeink nem tudnak újdonsággal szolgálni a férfi arcszőrzetről nagyon tévedsz. Gyere el, tedd őket próbára és meglátod, hogy leesik a (szak)állad.